מאמרים

חוק הירושה בישראל

חוק הירושה בישראל הוא המסגרת המשפטית שמאפשרת לאדם להעביר את נכסיו למורשים שלו לאחר מותו. חוק זה מעגן בתוכו כמה אספקטים מרכזיים כגון כיצד להתנהל במקרים שבהם הנפטר הותיר ירושה ובמקרים שלא. כמו כן, חוק הירושה קובע את סדר הירושה, מהו צו ירושה, ומהם השלבים המרכזיים שבהם עובר התהליך.

מה קובע חוק הירושה ללא צוואה לעומת מקרים בהם הנפטר השאיר צוואה

כאשר אדם מת ואינו משאיר צוואה, הנכסים שלו מתחלקים לפי חוק הירושה בישראל. חוק הירושה ללא צוואה מגדיר את סדר היורשים, החל מבן או בת זוג ושאר היורשים של הנפטר. החוק הישראלי מניח כי הנפטר היה מעוניין שנכסיו יעברו לידי יורשיו הקרובים ביותר.

אם הנפטר השאיר צוואה, הנכסים מתחלקים לפי ההוראות שכתובות בצוואה. זהו מקרה, בו הנפטר משאיר הוראות מפורשות לגבי הדרך בה יחלקו הנכסים שלו. חשוב לציין שכל צוואה חייבת לקבל אישור בבית המשפט בטרם היורשים יוכלו לקבל את הנכסים והעיזבון המגיע להם מתוקף הצוואה.

מהו צו ירושה ואיך מקבלים צו זה

צו ירושה הוא מסמך משפטי המוכרח שחייבים להפיק לאחר מותו של הנפטר. מסמך זה למעשה מאשר כי הירושה הינה חוקית. לפי חוק הירושה בישראל מסמך זה מאפשר ליורשים לנהל את הנכסים שהועברו אליהם במסגרת הירושה. צו הירושה קובע מתי חלה הירושה, מי המורשים ומה החלק של כל אחד מהם מתוך העיזבון. בפרט, הפנייה לבית המשפט לשם קבלת צו ירושה מתבצעת באמצעות מילוי טופס בקשה והגשתו עם כל המסמכים הנדרשים, כולל העתק מסמך המוות, רשימת הנכסים, פרטי היורשים, ועוד.

מקרים מיוחדים בחוק הירושה

לחוק הירושה בישראל ישנן מספר תחומים בהם מתמקד, בהם מצבים מיוחדים כמו זוגות שחיים בחיים משותפים, ילדים מחוץ לנישואין, ועוד. לדוגמה, במקרה של זוגות שחיים בחיים משותפים, חוק הירושה מחליט שבמקרה של מות אחד מהזוג, המשאיר מורשה לחצי מנכסי המשותף. על פי החוק, במקרה של מוות של אחד מהזוג, חצי מהנכסים המשותפים הופכים לרכושו של השני.

תהליך אישור ומימוש הירושה

תהליך הירושה הוא תהליך ארוך ומסובך שכולל מספר שלבים, מתחילתו ברגע המות ועד לחלוקת הנכסים ליורשים. כאשר אדם נפטר, על פי חוק הירושה בישראל יש לעבור תהליך הגשת בקשה לקבלת צו ירושה. לאחר מכן, יש לאסוף את כל המסמכים הנדרשים, כולל אישורי מוות, רשימת המורשים ומסמכים המתארים את הנכסים המדוברים. לאחר מכן, מגיעה תקופת ההמתנה, במהלכה בית המשפט בודק את הבקשה ואת המסמכים הנלווים עד קבלת האישור המיוחל ולאחריו חלוקת העיזבון.

בכלל תהליכי הוצאת צווי ירושה וקבלת תוקף משפטי לירושות הינם הליכים סבוכים הדורשים ידע רב וניסיון בתחום. כך שבמידה והינכם צריכים לעבור הליכים אלה כדאי שתיעזרו בסיוע משפטי מתאים. אנו במשרד עו”ד ליאורן עמר נלווה אתכם לאורך כל ההליך ונפעל על מנת שכל הזכויות שלכם ימולאו ותקבלו את המגיע לכם עפ”י חוק. מוזמנים לפנות אלינו בכל עת ואנו נשמח להעניק לכם את המעטפת המשפטית הראויה

תחומי התמחות

ליווי מקצועי לאורך כל הדרך

עו"ד לסכסוכי ירושה

עו”ד לסכסוכי ירושה

אדם הקרוב אליכם נפטר? נמצאים בסכסוך משפחתי על ירושה? נושא הירושה והצוואות אילו נושאים רגישים ביותר המביאים לעיתים לסכסוכים משפחתיים מרים וקשים. בני משפחה אשר

קרא עוד »

חדלות פירעון מה זה

חדלות פירעון מה זה ומה חשוב לדעת במנועי החיפוש ניתן לראות עלייה בחיפושים עבור המונח, חדלות פירעון מה זה. הדבר מעיד על ההתעניינות בנושא חדלות

קרא עוד »
חובות - מדידת מטבעות

חדלות פירעון ושיקום כלכלי

חדלות פירעון ושיקום כלכלי
עם כניסתו לתוקף של חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע”ח-2018, בוטלו פקודות מנדטוריות מיושנות, לא מעודכנות שאינן תואמות את התקופה בת ימינו, ופוגעת בחייבים, בנושים ובמשק הישראלי כולו.
חוק חדלות פירעון הינו מהפכה של ממש ומטרתו הצבת ערך השיקום כערך עליון הן לגבי יחידים והן לגבי תאגידים. החוק מסדיר את כל היבטי חדלות פירעון של יחידים ושל תאגידים – מהסדרי חוב, הליכי הבראה ושיקום כלכלי, בפירוק של תאגיד וחיסול פעילותו.

קרא עוד »
הורות של אבר ובן

צו הורות פסיקתי

מהו צו הורות פסיקתי? צו הורות פסיקתי משמעו הכרה בהורות של אדם מתוקף הקשר הזוגי בו הוא נמצא עם ההורה הגנטי של הילד, ללא צורך

קרא עוד »
Call Now Button