איך ניישב חובות בעת צרה
במציאות הכלכלית הנוכחית במדינה, ובמיוחד לאחר תקופת המגפה המאתגרת שעברה על כולנו, לא מעטים הם אלו שנקלעו לחובות מאד קשים ואינם מסוגלים לפרוע אותם. אבל, אם אכן נקלענו למצב כזה חשוב לא להתעלם ממנו ולדעת שישנן דרכים לטפל ולהסדיר את הכול, אבל כל מה שחסר לכם זה המידע כיצד לעשות זאת. לכן, הצעד הראשון והחכם ביותר הוא כמובן לשאול ולקבל ייעוץ מעו”ד המתמחה בהסדרת חובות.
אילו חובות יכולים להיות
חובות יכולים להיות למגוון מוסדות ואפילו אנשים פרטיים. השוני בין כולם הוא בעצם תנאי ההלוואה, הרכישה וכך הלאה. משמע, אם לקחנו הלוואה באופן פרטי וכעת אנחנו לא יכולים להחזיר אותה, האדם שלווה לנו את הכסף יכול לתבוע אותנו, אבל החוק כאן יהיה שונה היות ואולי אין הסכם כתוב.
כמו כן, כשמדובר בגופים גדולים, כמו בנקים, ישנו לרוב חוזה מסודר המפרט מה קורה אם לא נצליח להחזיר את ההלוואה, או לסגור את המינוס. במקרה זה לדוגמא ההשלכה היא הוצאה לפועל.
איך נטפל בחובות
אכן כל המצוין מעלה הוא נושא מאד מדאיג ואף כאוב ומפחיד. אבל, חשוב לזכור שאתם אזרחים במדינת חוק ולכן יש פתרון ותשובה לכל בעיה. ראשית, עלינו לאבחן את סוג החוב הקיים, מקורו ותנאי החוזה. זאת תוכלו לעשות בסיוע של עו”ד ליאורן עמר, המתמחה בנושאים אלו ומסייעת לעשרות לקוחות בצרה, למצוא את דרך המלך.
לאחר שהבנו עם עו”ד עמר את אופי החוב, נוכל להבין מה לעשות כדיי לפרוע אותו וכך נפתח דף חדש. אחת הדרכים לבצע פריעת חוב היא באמצעות חדלות פירעון והיא בעצם פשיטת רגל במסגרת שיקום כלכלי. אבל, כל עוד יש לנו ליווי עו”ד אל לנו לחשוש, היות ואנחנו בידיים בטוחות שיעזרו לנו לראות את האור בקצה המנהרה.
לסיכום
חשוב לדעת שבעיני המדינה, הקלעות לחובות אינה בהכרח אומרת שמדובר כאן במחדל אישי ומוסרי. לחילופין, המדינה שינתה את החוק הקשור לפשיטות רגל לטובת האזרחים ובמטרה לעזור להשתקם כלכלית במהרה. אבל, הצעד החשוב מבחינתכם הוא לדעת לבקש עזרה על מנת להצליח בכך. לכן, יש ליצור קשר עם עו”ד המתמחה בתחום החובות, על מנת שתתחילו את התהליך לשיקום מהיר.