חדלות פירעון – מהי
תכנון כלכלי לקוי, כמו גם הוצאות שאינן צפויות, יכולים להוביל אותנו למצב כלכלי רעוע. במקרים אלו יכולים להיווצר חובות קשים וגדולים, מקרים של צ’קים חוזרים וכך הלאה. אדם שנקלע לסיטואציה שכזו בעבר היה נחשב לאדם בעל מוסריות נמוכה ואף היו מזלזלים בו. כיום, המדינה השכילה לשים לזה סוף והעמידה במקום חוקים מחודדים יותר, שמטרתם לסייע לאזרח לפרוע את חובותיו, ובעיקר להשתקם.
מהי חדלות פירעון
חדלות פירעון היא מושג יחסית חדש שהוחלף על פני המושג: פשיטת רגל. כאמור פשיטת רגל נתפסה כדבר בעייתי חברתית והמדינה בחרה להסיר, באמצעות חוק חדלות פירעון משנת 2019, את הטאבו החברתי סביבו. בין היתר, המטרה היא גם לאפשר לאדם להשתקם כלכלית ולא רק לסגור את החובות שלו לנושים השונים.
אופי פושט הרגל
המדינה מבדילה בין שני מקרים של חדלות פרעון, על פי סכום החוב:
הוצאה לפועל
מדובר בפושט רגל שסכום חובותיו אינם עולים על 150,454 ₪. במקרה שכזה התיק כולו ינוהל דרך רשות הוצאה לפועל ולא בתי המשפט. במסגרת הבקשה ייבדקו כלל החובות, ואף תוגבלו יציאתו מהארץ של היחיד, לא יהיה שימוש באשראי, וכדומה. ההגבלות אמנם נראות קשות, אך הן בעצם מבטיחות שיהיה שיקום כלכלי לטווח הרחוק.
בית משפט
במקרה וסכום חובותיו של פושט הרגל נעמד על 150,455 ₪ ומעלה לערך, במקרה זה תנוהל החדלות במסגרת בית משפט. את הגשת הבקשות ואת כלל ההליך נוכל לנהל לבד, אבל עקב מסובכות המצב, מומלץ להיעזר בעו”ד.
מקרים מיוחדים
חשוב לציין כי לעיתים חדלות פירעון יכולה להתרחש במקביל למקרים אישיים קשים כמו גירושין ולכן חשיבות שכירת עו”ד היא חשובה מאין כמוה. אנחנו זקוקים לסיוע עו”ד המתמחה בחדלות פירעון, דוגמת עו”ד ליאורן עמר בעלת שני תארים בתחום. עו”ד עמר תסייע לנו להבין את ההליך דרכו אנחנו הולכים לעבור ותיתן לנו לא רק סיוע משפטי, אלא גם אוזן קשבת וכתף תומכת לכל אורך התהליך.
לסיכום
אמנם חדלות פירעון הוא שם חדש והולם יותר לפשיטת רגל, אבל זה לא הופך את ההליך לפחות מרתיע. למרות זאת, חשוב לזכור שאם נדע לבקש עזרה בזמן מעו”ד, אין סיבה שלא נוכל לצאת מההליך עם גב זקוף ומצב כלכלי יציב.