אם בעבר היינו רואים בפשיטת רגל בתור הליך מבזה ומשפיל, כיום המדינה עושה רבות על מנת לשנות את הקונצנזוס המקובל. במיוחד החל מתקופת המגיפה, אנשים רבים ובעלי עסקים, לא מצליחים להתנהל כלכלית בכל החזיתות ונאלצים לפתוח בהליכים של חדלות פירעון בהוצאה לפועל, או מעל סכום מסוים מול מערכת המשפט. אבל, נשאלת השאלה מה מטרתו של ההליך והאם חדלות פירעון ושיקום כלכלי בפרט באמת אפשריים?
מהי חדלות פירעון בהוצאה לפועל
החוק החדש, שמשנה את שמו מפשיטת רגל אל חדלות פירעון, מטרתו בפועל הוא לאפשר תנאים טובים יותר לשיקום כלכלי והסרת הסטיגמה השלילית סביב המושג. בפועל, הליך חדלות פירעון מתחלקת לשניים, כאשר בהתחלה מתבצעת במסגרת חדלות פירעון בדיקת תיק על מנת להבין מה גובה החוב שקיים.
אם בבדיקה עלה כי החוב הוא עד סכום 150,454 ₪, אז ניהול הבקשה לא ינוהל בבית המשפט אלא ברשות הוצאה לפועל שהוא החלק השני.
האם שיקום אפשרי?
כאמור, החוק החדש של חדלות פירעון ושיקום כלכלי, מטרתו באמת לאפשר לנו לקום חזרה על הרגליים. במסגרת הגשת בקשה של חדלות פירעון ושיקום כלכלי מרגע שנוכרז ככאלה תוגבל יציאתנו מהארץ, לא נשתמש באשראי ויהיה לנו חשבון בנק מוגבל מיוחד. אמנם זה נשמע קשוח, אך בסופו של דבר זו היא דרכה של המערכת לוודא שההוצאות שלנו, עד תום ההליך, לא יעלו בשנית מעל לסכום חובותינו.
לכן, אכן שיקום כלכלי הוא אפשרי, אבל הוא תלוי בנו ובסיוע שנקבל.
מי יכול לסייע לנו בתהליך?
על מנת להגיש בקשת חדלות פירעון ושיקום כלכלי מומלץ להיעזר בעו”ד, ובפרט במשרדה של עו”ד ליאורן עמר. אלו שאינם יכולים להיעזר בעו”ד, זכותם לקיים במסגרת חדלות פירעון איתור תיק באתר של הרשות. במסגרת חדלות פירעון איתור תיק נוכל לגלות את הפרטים בנוגע לבקשה שלנו והיכן אנחנו עומדים.
לחילופין, עם עו”ד עמר נוכל לבצע במסגרת חדלות פירעון בדיקת תיק יסודי ומקצועי שישקף לנו היכן אנחנו עומדים וכיצד עלינו להתקדם.
לסיכום
הגשת בקשה לחדלות פירעון הוא הליך לא פשוט, למרות שמטרתו היא להאיר לנו אור בקצה המנהרה. לכן, על מנת להפוך אותו לקל יותר, מומלץ להיעזר בעו”ד שיספק לנו שקיפות וכתף תומכת.